fredag 25 september 2009

Långsamt tempo i klimatfrågan
I tisdags var det ett klimatmöte i New York där varken USA:s president Obama eller Kinas ledare Jintao förde klimatfrågan framåt.
Igår torsdag inleddes G20-mötet i Pittsburgh. Världens mäktigaste länder har åter chansen att lyfta klimatfrågorna. Tyvärr ser det ut som att få en undanskymda plats. Tempot är långsamt nu och det finns tendenser att man backar från intagna positioner.

Göteborg: Svanen på bokmässan
På den pågående bokmässan i Göteborg finns Svanens monter vid det grafiska torget. I dag finns det omkring 200 Svanenmärkta tryckerier. Att Svanenmärka trycksaker är ett enkelt sätt att minska vår klimatpåverkan. Ändå ser man sällan Svanen på böcker eller informationsmaterial. Är du där kan du besöka deras monter, eller gå in på deras hemsida här: http://www.svanen.nu/Default.aspxtabName=NewsDetail&menuItemID=&newsid=71401&newstype=&businessarea=

Stockholm: "Uppdrag klimat"
På Naturhistoriska museet i Stockholm kan du se "utställningen Uppdrag: KLIMAT varvas upplevelser och fakta. Du kommer att få en känsla av naturens väldiga krafter och väderkatastrofer via en filmisk upplevelse i delen som kallas Stormens Öga, få möjligheten att uppleva en luftvirvel, skapa egna rökmoln, se vattenströmmarna på en roterbar jord, titta in i en väderstation och fördjupa dig i ämnet via olika multimediaprogram."
http://www.nrm.se/sv/meny/besokmuseet/utstallningar/uppdragklimat.346.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar